Kata-kata Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa Terbaru 2017. Keindahan momen Lebaran 2017 semakin paripurna bila kesalahan dan kealpaan senantiasa diucapkan satu dengan yang lain. Kata-kata ucapan idul fitri bahasa jawa terbaru 2017 sudah disiapkan WartaSolo.com sebagai persiapan dan perayaan Hari Raya Idul Ftri 1438H. Koleksi kata-kata ucapan idul fitri bahasa jawa memberikan sentuhan halus makna ucapan yang dalam saat lebaran 1438H. Kata-kata bijak yang berisi ucapan bahasa jawa, kata-kata mutiara bahasa jawa, dan rangkaian kalimat motivasi dalam setiap ucapan idul fitri 2017 semakin membuat kebahagiaan terasa kental dan hangat.

Para netter banyak mencari ucapan hari raya idul fitri bahasa jawa, kata mutiara lebaran bahasa jawa halus, meme jelang “riyoyo boso jowo”. Dungo boso jowo seperti “mugi mugi kito sedoyo tiang bertaqwa, ngapuro lan ngapuro dino rioyo”. Tak jarang dalam pantauan WartaSolo pengguna media sosial juga membutuhkan ucapan selamat idul fitri 2017 bahasa jawa. Meme dp bbm lucu tentang “sopo seng ngusumno lek rioyo tuku klambi anyar”. Ini selain memberi keceriaan tersendiri juga bisa digunakan dalam status facebook FB bahasa Jawa terbaru 2017 terpopuler saat hari puasa ramadhan menjelang idul fitri 2017. Di status riyoyo 2017 facebook juga bisa dibumbui dengan ucapan “sugeng riyadi bodo”.


Ada juga yang sedang bersedih saat lebaran tanpa suami di sisi sehingga membutuhkan support hati dengan kata-kata indah dan bijak. Kata ucapan hari raya idul fitri beraneka ragam isinya seperti kata-ta menyambut idul fitri 2017 bahasa jawa, ucapan selamat idul fitri bahasa jawa 2017, gambar ucapan lebaran 2017, idul fitri 2017 jawa, juga info terbaru ucapan salam datangnya idul fitri 2017 boso jowo, kata kata hari raya idul fitri yang menyentuh bahasa jawa. Tidak lupa yang terpenting adalah kata-kata maaf idul fitri dalam bahasa jawa yang lazim digunakan dalam acara sungkumen baik ngoko, ngoko alus, krama maupun krama inggil.

Aneka kata-kata ucapan idul fitri bahasa jawa terbaru 2017 pada kesempatan kali ini mengingatkan sahabat, handaitaulan, keluarga, teman, adik, kakak, ayah, ibu, kakek, nenek, dan anak-anak sebagai hubungan untuk saling mengikhlaskan satu sama lain dari sebuah dosa dan kesalahan. Ucapan kata-maaf dan selamat idul fitri menggenapi sekian banyak ibadah agung selama bulan Ramadhan 1438H 2017 dalam ikatan silaturahim yang paripurna.

Menyambut idul fitri 1438 h seperti memberikan nuansa kebahagiaan lahir dan batin. Satu sisi tarbiyah Allah SWT selama ramadan menjadi hamba yang bertakwa dan di sisi lain di rayakan dengan segenap kaum muslimin menjadi manusia fitrah kembali saling memaafkan. Itulah segudang arti kata-kata ucapan idul fitri bahasa jawa terbaru 2017 yang layak sebagai pedoman menjelang hari raya idul fitri 2017 1438 h yang akan datang.

Kata-kata Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa Terbaru 2017

Berikut kumpulan kata-kata ucapan idul fitri bahasa jawa terbaru 2017 yang mengandung arti sikap bijaksana dalam budaya Jawa disebut “unggah-ungguh luhur” untuk memohon maaf satu sama lain:

Dherek agunging pangaksami ing dinten riyaya 1438H menika sedaya pitutur lan keawonan, mugi kanthi pikantuk keridhoan saking panjenengan

Sugeng riyadi 1438H 2017 saking pitutur ingkang landep, lathi ingkang buthek, tindak tanduk ingkang mboten kepranan, derek di pangapuro nopo ingkang sampun kelampahan, mugi kanthi jembar segarane lan dados pangapuranipun.

Uwur-uwur kodok segoro
Nener disaut doro
Dowo umur dino riyoyo
Yen aku tumindak ngawur lan ngomong goroh
Yo sing nedho nrimo
Sepurane yo Cak!

Mangan kupat ngagem santen
Menawi lepat nyuwun pangapunten


Jembare ati agawe seneng
Dahar ketupat duduh santen
Idul Fitri sampun dateng
Kulo sekeluworgo nyuwun pangapunten
Slamat Lebaran 1438 H
Marhaban ya Ramadhan

Sugeng riyadi
Sedanten lepat kulo nyuwun sih pangaksami
Sageto lebur ing pangastuti dalem Gusti

Sugeng riyadi
Nyuwun pangapunten sedoyo kelepatan …
Mugi saged kelebur ing dinten riyoyo 1438 H
“ucapan lebaran bahasa jawa kromo”

Suci ing dina fitri
Nyuwun gungin samudra pangaksami
Ngaturaken sugeng riyadi 1438H
Minal aidin wal faidzin
Nyuwun pangapunten sedoyo klepatam dalem lahir batos
Mugi kito sedoyo tansah pinaringan rahmatipun gusti inkang moho kuwaos
Matur nuwun kepareng dalem nyuwun pamit

Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat diagung
Pangaksomo sak lebetipun
Ekowarso matur tebah siti binuntel ron kalopo
Hapurento yen wonten lepat kawulo

Sulastri gadhah Fiat
Diagem touring dateng Banten
Dalem kathah lepat
Kerso paring agenge pangapunten

Ketupat duduh santen
Menawi lepat
Nyuwun pangapunten

Nyuwun gung ing samudra pangaksami
Mugi lebur dening pangastuti sadoyo kalepatan kawulo
Sugeng riyadi

Nggodog ketupat neng ngisor ondo
Godong nipah digawe atep
Salah khilaf nyuwun ngapuro
Ketemu meneh neng tahun ngarep

“ Mbah MARIJAN pancen ROSO jare wingi ketiban godong NONGKO anging yo ra PoPo senajan RIYOYO kurang telung DINO sedoyo LEPAT lan SALAH KULO nyuwun PANGAPURO”

Sedaya kang kawijil ing lesan saha soleh bawa ingkang nalisir ing udanegara, miwah manah ingkang cubriya,
Pinaringana sih aksama, Minal aidzin wal faidzin.
“kumpulan lebaran bahasa jawa”

Madang sate ojo sak sunduk e, madang rawon ojo nyakot kemiri, sakmeniko sampun telas puosone, sugeng Riyoyo Idul Fitri. Tumbas merico endog asin, Saya sekeluarga nyuwun ngapuro lahir batin.

Halo poro menungso.
jaman wis ra toto
ati wis akeh mergo
maksiat nang kene kono
wis podho kakehan duso
alhamdulillah poso wes meh entek dino
ayo podho elingo marang gusti kang kuoso
derek pangapuro ing riyaya meniko

Kagem sedoyo kemawon………kulo namung sakdermo lare awon bade mungel… menawi lampah ingkang awon lan sifat mboten pitados wonten ing manah…soho tumindak glenyengan….dipun angapuro..ingkang ageng sanget……

mbok bilih Gusti Alloh Pangeran …sampun mitrahaken manungso..kedah mengaten…mugi wonten ing dinten riyoyo meniko sageto sami ngadahi sipat welas asih lan jembar manah…kangge sangu wonten ing akherat mbenjang…nuwun……”SUGENG RIYADI 1SYAWAL 1438H″ pareng……

Ngaturaken wilujeng Ied Fitri 1438H.Nyuwun gunging pangapunten.Mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking Gusti ingkang Maha Mirah.Amien…

Dhahar kupat kuahipun santen, menawi wonten lepat nyuwun pangapunten. Mugi2 kabeh doso2 dilebur ing dinten riyoyo niki. Amien..

Mangan sate sak gulene, sego megono bumbu kemiri

kapan wae lebarane, sugeng riyoyo idul fitri
tumbar merico kecap asing
nyuwun ngapuro lahir lan batin

Gusti mboten bakal ngapuro duso kulo menawi tiang engkang nate kulo salahi dereng paring ngapuro dumateng kalepatan kulo. Mulo saking meniko menawi kulo gadah kesalahan, kehilafan, kalepatan, kleruning ucap kang nyinggung prasaan, tumindak kang mboten prayugo, dumateng konco-konco, kulo nyuwun agunging samudro pangaksami, mugi-mugi sak sampunipun sami ngapuro kito dados tiang engkang suci lan pikantuk kemenangan arupi suargo kang katah widodarine, hehehe….

BACA JUGA:

Demikian kumpulan kata-kata Ucapan Idul Fitri Bahasa Jawa Terbaru 2017 1438H. Kami dari redaksi WartaSolo.com juga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI 1438 H 2017. TAQABALLAHU MINNA WA MINKUM. SYIAMANA WA SYIAMAKUM. KULLU AMIN WA ANTUM BI KHOIR. [M. Anis – WartaSolo.com]